Ehdotus kaupungin tiedottamiseen

Avoimuus ja tiedottaminen ovat kunnan perusasioita. Jos projekteja työstetään viikko- tai kuukausikaupalla, täytyy olla mahdollista käyttää tunti tai pari aikaa tiedotteen tekemiseen joka julkaistaisiin kaupungin nettisivuilla. Kun tiedottamisessa on tyhjiö, se pakkaa täyttymään huhuilla. Tämä ei ole kenenkään etu.

No millainen tämä tiedote sitten olisi? Sen ei tule olla kuntajargonia täynnä oleva monisivuinen selostus, vaan yksinkertainen selvitys siitä mitä ollaan tekemässä ja paljonko se mahdollisesti kustantaa. Vaikkapa seuraavalla tavalla:

  • Mitä tehdään
  • Miksi tehdään
  • Aikataulu
  • Taloudellinen vaikutus

Eihän kuulosta vaikealta? Tähän ei tarvita tiedottamiseen erikseen perehtynyttä ja kouluttautunutta tiedottajaa, vaan sen kykenee tekemään lähes kuka tahansa. Ja mikäli kaupungin nettisivut on rakennettu/rakennetaan järkevästi, ei tiedotteen jakaminen niiden kautta ole myöskään mikään ongelma. Esimerkiksi nämä omat sivuni olen rakentanut WordPress -palvelun kautta, hintaa on muutama euro per kuukausi ja uusien juttujen julkaisu on helppoa.

Teen tähän vielä pienen käytännön esimerkin tiedotteesta jollaista kaipaan kaupungin projekteista. Tämä on siis vain esimerkki, asiasisältö ei välttämättä pidä paikkaansa. Alla olevat tiedot eivät myöskään edusta minun mielipiteitäni suuntaan tai toiseen.

  • Mitä tehdään: Biokaasulaitos Paimioon Nesteen huoltoaseman vieressä olevalle teollisuusalueelle. Laitoksen rakentaa forssalainen Envor Oy.
  • Miksi tehdään: Paimio pyrkii saamaan teollisuusalueelle lisää yrityksiä, biokaasulaitoksen tuottamaa kaasua voisivat myös nämä yritykset käyttää. Biokaasulaitos sopii Paimion ekologiseen kuvaan. Paimiossa ja sen ympäristökunnissa on huomattava määrä maataloutta jonka toiminnasta tulee paljon raaka-ainetta laitokselle.
  • Aikataulu: Rakentaminen käynnistyy aikaisintaan 2022.
  • Taloudellinen vaikutus: Paimion kaupunki sijoittaa hankkeeseen vain muutamia tuhansia euroja. Teollisuusalueen kolmen hehtaarin infrarakentaminen on kustantanut 300 K€, biokaasulaitoksen tontti tästä on yksi hehtaari. Kun laitos valmistuu, sen arvioidaan työllistävän viiden henkilötyövuoden verran.

Miltä tuntuu, olisiko moinen tiedottaminen hyödyllistä juuri sinua ajatellen?

paimio tiedottaminen

2 kommenttia artikkeliin ”Ehdotus kaupungin tiedottamiseen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s