Tiedottamisen arkipäivää

18.4.2021

Vielä jokunen sana tiedottamisesta. Kun facebookin Paimio-sivulla on käsitelty jotain Paimion kaupunkiin liittyvää asiaa, varsin usein tulee kommentti ”soita kaupungille”. Tämä on ”vapaudu vankilasta” -kortti, jolla jokaisen tiedonpuutteen voi korjata.

No mitä vikaa tässä sitten on? Aika montakin. Ensinnäkin lähtökohtaisesti pitäisi tietää itse asia joka on potentiaalisesti mielenkiintoinen. Niistä ei liiemmin kerrota (esim. biokaasulaitos, ajoharjoittelurata, Saaren jalkapallokenttä), vaan asia on täytynyt ensin bongata jostakin tiedotusvälineestä tai muusta lähteestä. No sitten kun asia on löytynyt ja mielenkiinto noussut, mitä järkeä on siinä että jokainen erikseen soittaa asiasta kaupungille? Ei mitään. Tässä ehkä luotetaan siihen että kaupunkilaiselle on aika iso kynnys lähteä jostakin asiasta soittamaan kaupungin suuntaan. Sitten sanotaan että tietoa olisi kyllä saatavilla mutta mitäs et soittanut kaupungille. Olen itse soittanut tai ottanut yhteyttä sähköpostitse kaupungille jo monestakin asiasta.

Mitäpä jos tilanne olisikin se, että asioista tiedotettaisiin julkisesti, niin mietteet salakähmäisyydestä ja tietojen pimittämisestä hälvenisivät? Niinpä. En keksi mitään syytä miksi näin ei voitaisi toimia. Esitin jo mallin miten tiedottaminen voitaisiin hoitaa nopeasti ja yksinkertaisesti. Olen tuon myös lähettänyt kaupungille.

Oma erikoisuutensa on siinä miten Paimioon liittyvillä facebook-sivuilla reagoidaan tällaisten asioiden käsittelemiseen. Moni on ollut tyytyväinen siitä että juttuja tuodaan pimeydestä kirkkaaseen päivänvaloon, ja usein jää fiilis että ”hiljainen enemmistö” on tyytyväinen kun saavat selvyyttä näihin asioihin. Mutta sitten on myös jokunen omituinen piirre; jonkun mielestä tiedotettavien asioiden pitäisi kiinnostaa ihan jokaikistä paimiolaista jotta ne kannattaa julkaista. Erään mielestä asioita ei tule enää käsitellä kun ne on jo kaupunginvaltuustossa päätetty. Parhaassa tapauksessa minua on kehotettu muuttamaan muualle.

On tietysti itsestään selvää että moisten kommenttien jälkeen en jätä asioiden kaivelua sikseen, vaan jatkan työtä entistäkin innokkaampana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s