Asioita joiden eteen haluan tehdä töitä

-Avoimuus päätöksenteossa ja toiminnassa. On tärkeää että kaupunkilaiset tietävät, mitä kaupungissa on menossa ja mitä päätöksiä ollaan tekemässä. Kun asioista tiedotetaan avoimesti, jää vähemmän tilaa huhupuheille ja väärille tiedoille. Tiedottaminen lisää myös kaupunkilaisten luottamusta kaupungin toimiin. Olen saanut ihan hyvin tietoa kaupungilta eri hankkeista kun olen ottanut sinne yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla, mutta kyllä oletus pitäisi olla se että kaupunki tiedottaa asioista oma-aloitteisesti. Ehkäpä asioiden tiivistäminen ja selkeyttäminen auttaisi myös kaupungin sisällä, kun yhtä aikaa on tekeillä useita projekteja.

-Nuorten toiminnasta on ollut Paimiossa paljon polemiikkia. Nuorille täytyy keksiä muutakin tekemistä kuin jäähallin parkkipaikalla norkoilu ja vistalla pärtsäily. Kokonaan ongelmaa ei voida poistaa, mutta sitä voidaan pienentää. Ehdotankin että tutkitaan mahdollisuutta perustaa lapsille ja nuorille sopiva liikuntapuisto jossa voi skuuttailla, rullalautailla, harrastaa parkouria ja bmx:ää. Myös Tillintuvan toimintaa pitää tukea, kuten muitakin tahoja jotka järjestävät lapsille ja nuorille toimintaa.

-Heikompia tulee auttaa. Olipa kysymyksessä sitten vanha tai nuori, meidän tulee pitää heistä huolta. Meillä on hyvät terveyspalvelut, ja on erityisen hienoa että meiltä löytyy myös  koulukuraattori sekä koulupsykologi.

-Kaupungin tulee investoida viisaasti. Onneksi meillä on nyt hoidettu koulut kuntoon, joten suuria investointeja ei tietääkseni ihan heti ole tulossa. Kaupunkilaisten viihtyvyyteen tulee toki investoida, mutta onneksi massiivinen monitoimitalohanke on tainnut jäädä historiaan odottamaan parempia taloudellisia aikoja.

-Lähijunan eteen tulee tehdä kaikki mahdollinen. Paimion vaikuttamismahdollisuudet ovat tietysti rajatut, mutta meidän pitää tehdä kaikkemme jotta juna saataisiin pysähtymään Paimiossa. Tämä nostaisi Paimion vetovoimaa, helpottaisi ihmisten liikkumista ja toisi kaupunkiin paljon kaivattuja vierailijoita. Moottoritietä on helppo hurauttaa Paimion ohitse, mutta Paimion keskustassa pysähtyvä juna voisi tuoda ihmisiä tutustumaan Paimioon. Myös Föli-bussiliikenteeseen liittyminen on erinomaisen tärkeä asia.

-Paimiossa on Varsinais-Suomen pienin työttömyysaste, silti velkaa riittää ja kaupungilla on krooninen kestävyysvaje. Työllisyyden suhteen tilanne ei voi juuri parantua, toki jokainen uusi Paimiolainen on positiivinen asia ja tuo oman panoksensa kaupungin talouteen. Isommassa mittakaavassa taloudellinen tilanne voi parantua lähinnä saamalla Paimioon lisää yrityksiä joiden verotuotot auttaisivat Paimiota. Paimio tulee tehdä uusille yrityksille mahdollisimman houkuttelevaksi. Tietysti myös nykyisistä yrityksistä ja yrittäjistä tulee pitää huolta. Kaupunki tekee jo nyt hyvää yhteistyötä yrittäjien kanssa, tätä työtä tulee jatkaa ja miettiä mitä muuta yrittäjien hyväksi voitaisiin tehdä.

-Vaikka konsultin tutkimuksen mukaan Paimion kustannustehokkuus on hyvällä tasolla, pitää muistaa että aina on mahdollista kehittää toimintaa. Itsetyytyväisyys on ainakin yritysmaailmassa lopun alku.

2 kommenttia artikkeliin ”Asioita joiden eteen haluan tehdä töitä

  1. Hienoa että on edelleen viisaita maalaisjärkeä käyttäviä ihmisiä jopa Paimiossakin… oli kiva jakaa asioita…
    Toivottavasti saat te paljon uusia ehdokkaita ja saamme kotimaamme takaisin.. t . Janne Tuomikoski

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s