Kuntalaisaloite kaupungille

18.4.2021

Tosiasia Paimiossa on se, että nuoriso tarvitsee lisää matalan kynnyksen paikkoja, joissa viettää aikaansa. Erityisen hienoa olisi paikka jossa voisi yhdistää ajanvieton ja liikunnan. Jos haluaa pelata jalkapalloa, täytyy kuulua seuraan jotta pääsee pelaamaan. Sama jääkiekossa. Urheilukentälle pääsee halutessaan juoksemaan ja hyppimään kuulumatta seuraan.

No mikä sitten olisi järkevä vaihtoehto? Ehdotan skeitti/skuutti/bmx/parkour -puistoa. Siinä voisi harrastaa monenlaista liikuntaa varaamatta vuoroja tai kuulumatta seuraan. En tietenkään tarkoita sitä, että vaikkapa jalkapallon harrastamisessa seuran kautta olisi jotain huonoa. Päinvastoin. Tarkoitan sitä, että kaikilla ei ole tarvittavaa motivaatiota ja sitoutumista harrastaa jotain lajia tarkoin viikkotunnein ja ohjatusti. Kun löytyy kiva paikka minne pääsee oleilemaan ja harrastamaan liikuntaa, voi olla että moporallikin hieman vähenee.

Lähetin tänään Paimion kaupungille seuraavanlaisen kuntalaisaloitteen:

”Skeitti/skuutti/bmx/parkour -puisto Paimioon

Paimioon on jo suunniteltu tulevan skeittiparkki. Ehdotan että saman tien satsataan enemmän ja tehdään huomattavasti suurempaa käyttäjäjoukkoa palveleva skeitti/skuutti/bmx/parkour -puisto. 

On hieno asia että Paimioon on tulossa matalan kynnyksen liikuntapaikka, jota käyttääkseen ei tarvitse kuulua seuraan tai pidä varata erikseen vuoroa. Kun nuorille saa fiksua tekemistä jota pääsee harrastamaan matalalla kynnyksellä, on mahdollista että moporallikin hieman laantuu.

Pelkään kuitenkin, että mikäli tehdään paikka vain skeittaajille, jäädään käyttäjämäärässä melko pieniin lukemiin. Laajentamalla puiston käyttömahdollisuuksia saataisiin enemmän käyttäjiä, ja enemmän tyytyväisiä lapsia ja nuoria. 

Laajentamalla puiston käyttömahdollisuuksia taloudelliset kustannukset tietysti nousevat, mutta tekemällä homma kerralla kunnolla saadaan kohtuullisella panostuksella nuorisolle vuosikausiksi erinomainen paikka harrastaa. Kun Saaren alueen jalkapallokenttä jää rakentamatta, siitä säästyvät rahat kannattaa käyttää tähän.

En kannata mallia jossa tehdään ensin vaatimaton skeittipaikka, ja sitten mahdollisesti myöhemmin laajennetaan. On edullisempaa tehdä kerralla kunnolla, ja siirtäminen ”myöhempään” ajankohtaan tarkoittaa käytännössä sitä ettei laajennusta tulla tekemään.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s