Vaaliasiaa

Olen nyt ensimmäistä kertaa mukana yleensä yhtään missään vaaleissa. Aika erikoisia juttuja on tullut vastaan, ja valitettavasti monet niistä ovat negatiivisia.

Nyt on sellainen tilanne, että Perussuomalaisilla on hyvä mahdollisuus saada aikaan todellinen ranteet räjäyttävä vaalivoitto. Tämä uhkaa monessa kunnassa vallitsevaa olotilaa eli status quoa. Usein asiat on tapana sopia pienellä joukolla, ja sitten käydä leimauttamassa valtuustossa. Vaan nyt on mahdollisuus, että hyvä veli -verkostot rapautuvat sillä liikkeellä on uusi puolue uusin ajatuksin. Asioita ei enää suostuta sopimaan kabineteissa, vaan ne halutaan tuoda julki kuntalaisten tietoon.

Olen julkaissut jo useammankin artikkelin joissa olen käynyt läpi Paimiota koskevia isompia hankkeita, joista ei ole liiemmin julkisesti puhuttu. Saamani palaute on pääosin myönteistä, mutta myös kiukustunutta kommenttia on tullut. Ja usein eri etupiirien henkilöiltä. Ja tietysti niin, että omaa sidonnaisuutta asiaan ei ole mainittu. Niinpä tuo sidonnaisuus on sitten pitänyt itse löytää ja laittaa kommenttiin. He eivät useinkaan ole edes ymmärtäneet kuinka typerän kuvan se heistä antaa.

Omituisin kommentointitapa on se, että sanotaan asian jo päätetyn valtuustossa, vitinät seis. Tämä on täysin käsittämätöntä. Nyt kaikki hiljaa, Jumalat ovat puhuneet!

Sitten löytyy vielä politikointi. Eräs vaaliehdokas vaati juttujeni siirtämistä FB-ryhmässä Perussuomalaisten vaalimainosketjuun. Ikäänkuin juttuni olisivat vaalimainoksia. Sitä ne eivät todellakaan ole, vaan ne ovat faktapohjaisia kirjoituksia elävästä elämästä, eivät vaalimainoksia. On vaikea välttyä parilta tunteelta; ensiksikin siltä, että minulla mahdollisesti nähdään olevan mahdollisuuksia vaalimenestykseen. Joten kampitus päälle. Sitten olen tosiaan uhka vallitsevalle tilanteelle, ja ehkäpä myös harmittaa ettei omalta suunnalta tule vastaavia kirjoituksia.

Pitkälti politikoinnin piikkiin menee myös se, että erään henkilön typeristä ja itsestäänselvästi vääristä vaalikonekommenteista nostettiin erään puolueen suunnalta valtaisa haloo. Oltiin kovasti järkyttyneitä ja pöyristyneitä. Oletettiin ja vaadittiin eri asioita. Samalla tämä pöyristyjä syytti muita puolueemme edustajia noiden asioiden hyväksymisestä, vaikka olemme noista mielipiteistä sanoneet itsemme irti. Tämä henkilö siis mustamaalasi koko ihmisryhmän yhden henkilön käytöksen takia. Eikö juuri tämä ole rasismin ydintä?

Kehuipa kyseinen järkyttyjä myös, että kyseinen henkilö ei olisi enää hänen puolueensa listoilla vaaleissa. Hienoa, että tässä varmastikin täysin epäitsekkäässä ja epäpoliittisessa viestissä kerrotaan tämäkin asia. Joka on sitäpaitsi epätotta, kyseisessä ajankohdassa ei ehdokasta enää voinut poistaa laillisesti listoilta.

Jatketaan vielä samaa tapausta. Joskus asiat ovat sattumia, joskus eivät. Kyseinen järkyttyjä julkaisi viestin sattumalta juuri ensimmäisenä ennakkovaalipäivänä, puolilta päivin. Viesti oli varsin pitkä, ja sisälsi sitaatteja YLEn sekä Allianssin vaalikoneista. Eli ihan pienessä hetkessä ei viestin kirjoittaminen ole onnistunut. Veikkaanpa jopa, että se on voitu kirjoittaa vaikkapa jo päivä, pari aiemmin. Sattumalta myös paikallinen lehti julkaisi asiasta nettisivuillaan uutisen, myöskin ensimmäisenä ennakkovaalipäivänä. Tätä juttua oli myös tehty jo pidempään, siinä oli mm. hieno kuva jonka väsäämiseen on mennyt jonkin verran aikaa. Jutussa oli myös asiantuntijalausunto. Sattumalta tämä lehden uutinen, sekä yo. puolueen jäsenen viesti julkaistiin alle kahden tunnin sisällä toisistaan.

Mikäli edellämainittu pöyristyjä olisi todellakin ainostaan huolestunut eri väestöryhmien kokemasta loukkauksesta, hän olisi tietysti kirjoittanut aiheesta heti kun siitä kuuli. Ja jättänyt ryhmämme kyseenalaistamisen vähemmälle. Mutta nyt tähdättiin poliittisten irtopisteiden keräilyyn, sekä maineemme mustaamiseen.

Poliittinen opportunismi on viheliäisintä ja alhaisinta peliä, varsinkin kun sitä tehdään käyttämällä vähemmistöjä keppihevosena. Jos tekopyhyyden voisi pullottaa, varastot olisivat jo täynnä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s