Ajoharjoittelurata

Turun Sanomista luin, että Paimion ajoharjoittelurata on taloudellisissa ongelmissa. Paimio on hankkimassa osake-enemmistöä ajoharjoitteluradasta. Vuonna 2020 rata tuotti 120 000€ tappiota.

Olen lukenut monenlaisia kommentteja siitä, miksi Paimio haluaa ajoharjoitteluradan osakkeet itselleen. TS:n artikkelissa kerrotaan että toimintaa jatketaan, ja haetaan keinoja vähentää kustannuksia esimerkiksi automatisoimalla toimintoja. Yhtiössä on yksi työntekijä, sekä lisäksi toimitusjohtaja. Eli kahden ihmisen palkkakustannukset, muiden juoksevien kulujen lisäksi. Paimion kaupungin sivuilta asiasta ei löydy juuri mitään, paria virkettä lukuunottamatta.

Kiitos internetin, löysin kuitenkin lisätietoa asiasta. Nimittäin Salon kaupungin nettisivuilta löytyi dokumentti jossa asiaa valaistaan huomattavasti enemmän kuin Paimion sivuilla. Salon dokumentissa kerrotaan muunmuassa se, että Paimio haluaa saada enemmistön osakkeista jotta pääsee antamaan yhtiölle konsernilainaa. No siinäpä on tavoitetta kerrakseen.

Otin tästäkin asiasta yhteyttä kaupungintalolle, ja jälleen sain kiitettävän pian vastauksia. Minulle kerrottiin että rata ajetaan alas, ja radalla on taseessa varallisuutta jolla voidaan hoitaa alasajo. Firman omaisuuden arvo on kuulemma kolme kertaa osakkeiden nimellisarvo. Minulle kerrottiin että paimiolaisen veronmaksajan ei tarvitse olla huolissaan, sillä operaatio ei tule maksamaan käytännössä mitään, ja kaupanpäällisiksi Paimio saa arvokkaan maa-alueen. Kysymykseeni yhtiölle annettavan lainan määrästä ei vastattu.

Tuosta viestittelystä on nyt lähes kolme kuukautta aikaa, ja ainakaan vielä ei toimintaa ole ajettu alas, sillä harjoitteluaikoja pystyy edelleen varaamaan. Huomasin että ajoharjoitteluradan asiaa (”Varsinais-Suomen Ajoharjoittelurata Oy:n osakkeiden hankinta ”) on käsitelty kaupunginhallituksen kokouksessa 10.3.2021, mutta jostakin syystä asia on käsitelty salaisena joten olemme asian suhteen pimennossa. Jälleen kerran, mitään ei tiedoteta. Salon kaupungin sivuilta näkyy hinta mitä Paimio on tarjonnut per osake, joten en tiedä mikä tieto kokouksessa on salattavaa.

Eli nyt touko-kesäkuun vaihteessa on pimennossa, mitä ajoharjoitteluradan kohdalla tapahtuu. Milloin se ajetaan alas? Vai ajetaanko? Paljonko sille annetaan, tai on annettu, kaupungilta lainaa? Saadaanko taseessa olevasta omaisuudesta todellakin se rahamäärä millä se on taseeseen kirjattu? Maksetaanko palkkaa edelleen kahdelle ajoharjoitteluradan työntekijälle? No, onneksi voimme olla sinänsä rauhallisilla mielin sillä hommasta ei siis kerrotun mukaan tule kaupungille tappiota eikä voittoa.

Laitoin kaupungille kysymyksiä asian nykytilaan liittyen. Päivitän juttua sitten kun saan vastauksia.

Päivitys 7.6.2021. Sain tiedon kaupungilta, että asiasta pidetään tiedotustilaisuus muutaman viikon sisällä. Odotan mielenkiinnolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s