Mielenterveyspalveluista ja niiden puutteesta

3.5.2021

Viime aikoina olen nänyt twitterissä viestejä hallituspuolueiden edustajilta ja ministereiltä. Viesteissään he kertovat kuinka tärkeää on saada mielenterveyspalvelut kuntoon.

Nurinkurista on se, että he itse istuvat hallituksessä päättäjän paikalla. Juuri he ovat se instanssi joka halutessaan voi myöntää lisää rahaa mielenterveyspalveluille, jotta ne saadaan kuntoon. Tämä asia unohtuu. Kyse ei ole siitä, etteikö olisi rahaa. Sitähän lainataan maailmalta jatkuvasti miljardikaupalla vihreää siirtymää varten. Joka viikko kuulemme uutisia joissa kerrotaan kuinka milloin mikäkin taho saa rahaa viherryttämiseen. Tuoreimpana vaikkapa öljylämmityksestä luopuminen, ja paketti- sekä kuorma-autojen sähköistäminen. Näitä toimia tehdään hyvinkin nopeasti ja pikaisella aikataululla, mutta vaikkapa mielenterveyspalveluille ei tipu killinkiäkään.

Silti julkisuuskuva muistetaan pitää kirkkaana kertomalla kuinka tärkeää on että mielenterveyspalvelut saadaan kuntoon.

Kahden viikon sisään on tullut järkyttäviä uutisia sekä Tampereen että Turun nuorisopsykiatristen osastojen tilanteesta. Molemmissa tapauksissa sairaat, itsetuhoiset nuoret nukkuvat sairaalan käytävillä patjoilla. Tämä on todella uskomatonta, juuri nuoret kärsivät tästä eniten. Hoitoon pääsyä joudutaan odottamaan kuukausikaupalla, ja lopputulos voi olla tällainen. Eikä asia kiinnosta päättäjiä käytännön tasolla pätkääkään. Maria Ohisalo, nukutko yösi hyvin?

Poliitikkoja on iät ja ajat syytetty siitä, että sanotaan yhtä ja tehdään toista. Tämä pitää valitettavasti paikkaansa nykyisenkin hallituksen kohdalla. Erittäin häiritsevää se on siinä mielessä, että nyt erityisen paljon hallitus kertoo olevansa heikoimpien asialla. Hallitus vähät välittää pienen ihmisen ongelmista, nyt pelastetaan planeetta! Ekokatastrofi! Ollaan esimerkkinä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s