Pekka Haavisto on unohtanut ulkoministerin toimenkuvan

16.4.2021

Olemme saaneet jatkuvasti nähdä kuinka Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto matkustaa ympäri maailmaa, esimerkiksi Lähi-Idässä ja Afrikassa. Hän ei siellä kuitenkaan ymmärtääkseni hoida Suomen asioita, vaan pyörii ihan eri pöydissä ja piireissä. Kiillottamassa omaa kilpeään? ”Rauhaa välittämässä”? Kokemassa itsensä tärkeäksi?

Haavistolla on aikamoinen avustajakaarti. Sihteeri, valtiosihteeri sekä peräti kolme avustajaa. Joutuvatko nämä henkilöt tosiasiassa hoitamaan varsinaiset ulkoministerin tehtävät, kun Haavisto edustaa itseään?

Ehkäpä jonkinlaisen kuvan ulkoministerin tehtävänhoidosta antaa valtioneuvoston ulkoministeriötä koskeva nettisivu. Siellä on tasan neljä (4!) uutista tältä vuodelta. Eipä paljon tapahdu. Ulkoministeri (valtioneuvosto.fi)

Ulkoministeriön etusivulla sanotaan seuraavaa: ”Ulkoministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen maailman hyväksi. ”

Muuten menee hienosti, mutta on tuo Suomi tainnut ministeriltä unohtua.

Pekka Haavisto kuuluu Vihreisiin. Vihreät kannattavat kaikenlaista saastuttamisen vähentämistä, varsinkin lentämisen osalta. Tämä ei tietenkään koske mm. heitä itseään, eikä varsinkaan Haavistoa joka sukkuloi (todennäköisesti yksityiskoneilla ja helikoptereilla) ympäri maailmaa. Maailma paremmaksi lentomaili kerrallaan!

Haavistolla tuntuu olevan jatkuvasti tarve korostaa omaa erinomaisuuttaan. Tämä tapahtuu suureksi osaksi twitterin välityksellä, jolla hän julkaisee pönötyskuvia milloin kenenkin kanssa. Selväksi ei tule, miksi. Missään ei sanota mitä on saatu aikaan, sen sijaan julkaistaan ympäripyöreitä lauseita siitä miten tärkeää mikäkin milloinkin on. Yrityselämässä vaaditaan tulosvastuuta, Haavistolla sitä ei taida olla.

2 kommenttia artikkeliin ”Pekka Haavisto on unohtanut ulkoministerin toimenkuvan

  1. Niinhän se Timo Soinikin unohti. Kävi rukousaamiaisilla ja Kanadassa abortinvastaisessa tilaisuudessa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s