Asiaa Vasemmistonuorista

6.4.2021

Koska Vasemmistoliitto on nyt päättäjän paikalla hallituksessa, päätin käydä tutustumassa mitä asioita heidän nuorisojärjestönsä, Vasemmistonuoret, ajaa. Varoituksen sana, tulos voi järkyttää herkimpiä lukijoita.

Vasemmistonuoret ajavat mm. sosialismia, pankkien kansallistamista ja pääoman uusjakoa. Vaikka ohjelma tulee ”vain” nuorisolta, kannattaa muistaa että tämän päivän nuoret ovat huomisen päättäjiä. Ja vasemmistonuoret eivät välttämättä ole kovin nuoria, siellä saa olla mukana 30-vuotiaaksi saakka. Seuraavassa otteita Vasemmistonuorten poliittisesta ohjelmasta. Ohjelma löytyy osoitteesta https://vasemmistonuoret.fi/fi/politiikka/poliittinen-ohjelma-2019-2023

Lainausmerkeissä oleva teksti on otettu suoraan Vasemmistonuorten poliittisesta ohjelmasta, niiden perään olen laittanut omia kommenttejani. Hyvää matkaa!

”Vasemmistonuoret tukee työtaisteluita, kansalaistottelemattomuutta ja muuta suoraa toimintaa maailman parantamiseksi.” Kansalaistottelemattomuus poliittisena ohjelmana on erikoista, varsinkin kun samalla vaalitaan demokraattisia arvoja.


”Politiikkamme tähtää yhteiskuntaan, jossa pääoma ei enää ole yksityisomistuksessa ja julkinen valta huolehtii keskeisistä palveluista ja infrastruktuurista.” Haetaan siis omaisuuden uusjakoa sosialismin malliin.


”Vastustamme sotaa, vaikka tunnustamme, että on olosuhteita, joissa sorrettujen on pakko tarttua aseisiin saavuttaakseen vapautensa.”


”Kapitalistinen talousjärjestelmä jakaa väestön kahtia: omistavaan ja työtä tekevään luokkaan. Siinä, missä yhdet elättävät itsensä tekemällä työtä toisten alaisuudessa, toiset saavat toimeentulonsa ja elintasonsa työntekijöiden tuottamasta lisäarvosta ja koroista. ” Eikös tämä kuvaa aika tarkkaan yhteiskuntamme suurituloisimpia henkilöitä eli ay-johtajia?


”Sosialismi on taloudellis-yhteiskunnallinen järjestelmä, jossa tuotantovälineet ovat työläisten itsensä omistuksessa ja jossa päätökset tuotannosta ja sen tuotteiden jakamisesta tehdään demokraattisesti, huomioiden kaikki tahot joihin päätös vaikuttaa. Sosialismissa markkinoiden saneluvalta, kapitalististen liikeyritysten ja pääomien välinen kilpailu sekä omistamattoman luokan sorto eivät enää ole mahdollisia. ” Tämä nähtiin jo Neuvostoliitossa.


”Tehotuotettujen eläinkunnan tuotteiden arvonlisävero nostetaan yleisen alv:n tasolle, vastaavasti kasviperäisten elintarvikkeiden arvonlisävero alennetaan alimpaan alv-kantaan.” Eli ainoastaan rikkailla olisi varaa syödä lihaa!


”Varallisuusvero palautetaan ja perintöveroa kiristetään ylisukupolvisten varallisuuserojen hillitsemiseksi.” Perintövero on jo nykyisellään korkea, ja pahin on tilanne jossa perintönä tulee käytännössä arvoton kiinteistö.


”Kiinteistöjen ja erityisesti maa-alan verotusta kehitetään tukemaan erityisesti tiivistä kaupunkiasumista sekä asuntojen hintojen laskemiseksi.” Tämän jälkeen jutussa monesti vaaditaan syrjäseutujen elinolojen mahdollistamista. Hieman ristiriitaista?

”Talousjärjestelmä on muutettava sosialistiseksi.” Tämä on niin käsittämätöntä että ei voi kommentoida mitään.


”Vasemmiston keskeisenä lähivuosikymmenten tehtävänä on kapitalistisen tuotannon ja kulutuksen aiheuttaman ilmastokatastrofin vaikutusten torjunta sekä riittävän poliittisen hegemonian rakentaminen sosialististen reformien läpiviemiseksi. Vaikka itse kapitalistisen talouden sääntely sekä vähittäinen muuttaminen eivät vielä riitäkään, ovat ne keskeisiä askeleita matkalla kohti sosialistista tuotantoa.” Jälleen haetaan sosialismia ja uusjakoa.


”Fossiilienergia-alan yhtiöt on kansallistettava ja fossiilivarat tuotava näin demokraattisen hallinnan alle niiden tuotannon ja kulutuksen ripeän alasajon mahdollistamiseksi.” Jälleen sosialismia.


”Kansainväliseen verokilpailuun* osallistuminen lopetetaan ja yhteisövero palautetaan vähintään 24,5 prosenttiin.” Hyvästi suuryritykset jotka viennillään pitävät Suomea edes jotenkin pinnalla.
”Valtion on otettava haltuunsa energiantuotanto ja sähkönjakeluverkot.” 


”Lisätään raideliikenteen infrastruktuuria, jotta logistiikkaa saadaan raiteille. Luodaan rakenne, jossa pääväylät perustuvat raiteisiin ja vasta sivuväylillä kuljetuksiin käytetään rekkoja.” Montakohan sataa miljardia maksaisi rakentaa kaikille pääväylille rautatie?


”Julkisissa laitoksissa siirrytään tarjoamaan vegaanista, eettistä ja ekologisesti kestävää ruokaa.”. Jälleen köyhät jätetään ilman lihaa.


”Siirrytään lähtökohtaisesti kuuden tunnin työpäiviin tai neljän päivän työviikkoon, alakohtaiset ja yksilölliset erot huomioiden.” Just. Ja vielä samalla palkalla.


”Säädetään lailla, että jokaisessa yli 250 henkilöä työllistävässä yrityksessä hallituksen jäsenistä vähintään puolet tulee olla työntekijöiden edustajia, ja tätä pienemmissä yrityksissä vähintään kolmannes.” Otetaan yrityksiltä pois itsemääräämisoikeus.


”Sosiaalisen median alustoja sääntelemällä säilytetään ilmaisunvapaus yhteiskunnallisessa kontrollissa. Voittoa tavoittelevat yritykset eivät itsesääntelyllään huolehdi tasapuolisesta keskustelusta. Sosiaalisen median alustat velvoitetaan huolehtimaan yhteiskunnallisen keskustelun monipuolisuudesta ja samalla kitkemään perusoikeuksia loukkaavaa keskustelua. Alustat velvoitetaan tunnistamaan informaatiovaikuttamista ja torjumaan sitä.” Sanoiko kukaan 1984?


Puolueet demokratisoidaan asianmukaisella lainsäädännöllä, turvaten päätöksenteon avoimuuden sekä jäsenten osallistumisen päätöksentekoon puolueissa” Mitähän ihmettä tämä tarkoittaa?


”Henkilötunnuksesta tehdään sukupuolineutraali.” Ja taas heitetään miljardeja.


”Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen Yhdysvallat on dominoinut maailmaa niin sotilaallisesti ja taloudellisesti, kuin kulttuurillisestikin” Jaa että USA hajotti Neuvostoliiton? Minä kyllä ajattelen että se hajosi lähinnä omaan mahdottomuuteensa.


”Suomi sitoutuu käyttämään vähintään 0,7 prosenttia bruttokansantulostaan kehitysyhteistyöhön*. (vuonna 2020 0,45%)” …Ja taas rahaa riittää


”Kun tehdään teollisia investointeja kehittyviin maihin, tulisi paikallinen väestö kouluttaa ja työllistää hankkeeseen, vaikka tuomalla heidät Suomeen koulutukseen, eikä liikuttaa Suomesta työntekijöitä kohteeseen. Investoinneille ei tulisi myöskään asettaa kohtuuttomia tuottotavoitteita ja kerätyt voitot tulisi suunnata paikallisten olojen ja infrastruktuurin kehittämiseen.” Jos voitot pitäisi luovuttaa kohdemaalle, loppuisivat investoinnit siihen.


”Nykyisestä asevelvollisuusjärjestelmästä tulee siirtyä kaikkia sukupuolia koskettavaan valikoivaan asevelvollisuuteen. Rankaisuluontoisesta siviilipalveluksesta ja aseistakieltäytymisestä rankaisemisesta luovutaan.” Eihän nyt Suomea tarvitse puolustaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s