Tekemistä lapsille ja nuorille

Eri medioissa on ollut paljon keskustelua nuorten pärtsäilystä vistalla, sekä notkumisesta ympäri kaupunkia. Viesteissä on usein keskitytty ilmiöiden paheksumiseen, mielestäni pitäisi miettiä mistä ilmiö johtuu.

Pitkälti kyse on tietysti siitä, että nuorisolla ei oikein ole muutakaan tekemistä. Kokonaan noista asioista ei tietenkään voida päästä eroon, mutta tilanteeseen voidaan vaikuttaa positiivisesti järjestämällä nuorisolle fiksumpaa tekemistä.

Kannatan täysin palkein sitä, että Paimioon rakennettaisiin skeittipuisto jossa olisi mahdollista harrastaa myös skuuttausta, bmx-pyöräilyä ja parkouria. Tällainen puisto toisi mielenkiintoista tekemistä lukuisille paimiolaisille lapsille ja nuorille, ja mikä tärkeintä, se ei vaatisi keneltäkään kuulumista johonkin seuraan tms. organisaatioon. Puisto olisi auki kaikille ilman ”pelivuoroja”.

Tilanne on aivan toinen vaikkapa nyt keskustelussa velloneen jalkapallokentän kanssa, jonka kustannus olisi varsin kova ja sitä pääsevät käytännössä käyttämään ainoastaan vuoron varanneet kaupungin tahot tai urheiluseurat. Ja vaikka jotkut puhuvat että jalkapallokenttä olisi nimenomaan lapsia ja nuoria varten, eiköhän siellä aika paljon tule olemaan aikuisten vuorojakin. Mahtaako kukaan pystyä sanomaan paljonko vuoroja menisi nuorille ja paljonko aikuisille?

Suhtaudun myös positiivisesti ilmeisesti ainakin keskusteluissa ollutta ”mopotallia” kohtaan. Jälleen järkevää tekemistä, toivottavasti asia etenee. En pienellä etsimisellä päässyt vielä selvyyteen onko tämä toteutumassa vai ei.

Paimiota on siunattu hienolla nuorisotalolla, Tillintuvalla. Meidän tulee tehdä se mitä tehtävissä on tämän mainion paikan eteen. Tillintuvalla tehdään paljon hienoa työtä lasten ja nuorten eteen, nostan hattua heille jotka paikkaa pyörittävät. Sama koskee tietysti muitakin lasten/nuorten kerhoja sekä kaupungin että seurakunnan puolella. Ja myös urheiluseurojen tekemä junnutyö on ilman muuta tärkeää. Jos joku kerho/yhdistys/tms. jäi mainitsematta, voit lisätä sen tähän 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s