Saaren jalkapallokentästä

30.5.2021

Saaren alueen jalkapallokentästä on ollut puhetta, hämmästelyä sekä huhupuheita. Alunperinhän oli tarkoitus että kaupunki rakentaa Saaren alueelle jalkapallokentän pohjan noin 170 000€ kustannuksilla, ja Paimion jalkapallokeskus Oy hoitaa kentän kuntoon, ja jatkossa myös operoi sitä. Tämä olisi tarkoittanut luonnollisesti myös sitä, että Paimion jalkapallokeskus Oy olisi ollut paalupaikalla päättämässä ketkä kenttää käyttävät, ja milloin.

Paimion jalkapallokeskus Oy on rekisteröity Paimioon, mutta onko se oikeasti paimiolainen yritys kuten sanotaan? Sen verran tein taustatyötä, että varsin monen hallituksen jäsenen jäljet johtavat Sauvoon. Voisi tehdä vaikkapa analogian, että mielletäänkö ruotsalaisten Suomeen perustamaa yritystä suomalaiseksi?

Homma meni hieman puihin siksi, että jalkapallokenttä on kaavoitettu pohjavesialueelle. Tämä tarkoittaa sitä, että keinopinnoitetta ei voida tehdä. Asiaa käsiteltiin teknisen lautakunnan kokouksessa, jonka pöytäkirja on varsin legendaarinen siinä, että siitä ei käy lainkaan selville mitä ollaan päätetty. Siinä kerrotaan mm. ”Saaren pallokentän pohjatöitä esitetään poistettavaksi käyttösuunnitelmasta”, ja sitten sanotaan että kumirouhepintaista kenttää ei voida ko. paikalle tehdä. No, tuohan kuulostaa selkeältä. Homma perutaan. Vaan kun pöytäkirjan lukee loppuun, siinä sanotaan: ”Saaren alueen pallokentään varataan 110 000€”. Eli se tehdään sittenkin! Seuraavaksi kerrottiin facebookissa että Saaren pallokentästä tuleekin hiekkapintainen, tästä taisi olla Kunnallislehdessäkin juttu.

Koska asiasta edelleenkin pyörii erilaisia totuuksia ja huhuja, soitin 28.5.2021 kaupungin tekniselle johtajalle, ja kysyin mikä on tilanne tällä hetkellä. Ihan kaikkia kiemuroita en muista, mutta jäin ymmärrykseen että uuden jalkapallokentän perustaminen on ainakin tällä hetkellä pois suunnitelmista. Iso kiitos Juha Saariselle tiedosta.

Päivitys 7.6.2021. Kaikilla Paimion Jalkapallokeskuksen hallituksen jäsenillä on kytkökset Peimari Unitediin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s