Vihervasemmisto ja kaksoisstandardit politiikassa

Kyllä meitä konservatisteja nyt hävettää. Olemme kaikki vähintäänkin äärioikeistoa, usein myös rasisteja, jopa natsejakin! Kuka perustaa ensimmäisen keskitysleirin?

Tällaisen kuvan meistä antaa vihervasemmisto. Se on aivan sama, millainen persu tai kokoomuslainen olet, sinut on jo merkitty sysimustan sydämen omaavaksi, kylmäksi ihmiseksi. 

Some, TV ja lehdistö syytävät joka päivä vihaa uhkuvia juttuja, joissa milloin kukakin poliitikko, dosentti tai tutkija hämmästelee nyt voimassa olevan hallituksen hirveyttä. Ja vielä se, että koko kauheutta johtaa itse pukinsarvinen Halla-Aho eduskunnan puhemiehenä!

Vihervasemmistonhan piti edustaa kansanosaa, joka rakentavassa hengessä keskustelee ja ratkaisee yhteisiä ongelmiamme sekä haluaa olla vihapuhekeskustelun yläpuolella. Kuten nyt olemme nähneet, tilanne on kaikkea muuta. Hillitön viha ja vastakkainasettelu on alkanut, “Hallitus vittuun” -tyyppiset tilaisuudet ja huudot kaikuvat. Faktoista välittämättä Twitterissä räyhätään ties mistä. 

Otetaanpa tähän pieneksi näytteeksi pala historiaa, lempeän, vihreän Fatim Diarran Facebook -kirjoitus, jossa hän kertoo miten poliittista diskurssia pitäisi käydä: (näistä hänen sanoistaan olen täysin samaa mieltä)

“Valitse tänään, valitse huomenna, valitse aina, olla se positiivinen voima, joka ei sorru halventamaan demokratiaa vaan osallistuu, kysyy ehdokkailta kantoja eri asioihin, kysyy perusteluja ja kannusta. Me voimme valita tehdä jokainen oman osamme, että politiikka on turvallisempi paikka, meille kaikille.”

-Fatim Diarra, kuntavaalien aikaan 2021.

Kauaksi on noista humaaneista sanoista menty vihreällä puolella. Eikä Fatim itsekään ole enää syytön; aikamoisia sammakoita on hänkin päästänyt suustaan:

Tämä huudon ja vihapuheen “politiikka”, jolla nyt on menty, on ala-arvoista. Missään ei ole käsitelty asioita keskustellen ja asiallisesti, pääasia on länkyttää ja huutaa milloin mistäkin. Vaikuttaa siltä, että kukaan hallituspuolueiden ulkopuolella ei ole lukenut hallitusohjelmaa analyyttisesti, vaan sieltä noukitaan omaan vihapuhekatapulttiin sopivat jyväset ja ne ammutaan ilmoille.

Jostain pitäisi löytää media, joka voisi toimia puolueettomasti eri tahojen kanssa, järjestää yhteisiä keskusteluhetkiä, tehdä haastatteluja sekä juttuja. Se mitä olen lehdistä ja TV:stä nähnyt, on tuosta hyvin kaukana.

Täytyy vain toivoa, että huuto viimein laimenisi, ja pääsisimme tekemään yhdessä järkipolitiikkaa kotimaamme hyväksi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vihervasemmisto ja kaksoisstandardit politiikassa

Jätä kommentti